Month: September 2016

“Greaves”~ Ilire – Etimologji

“Greaves” -Ilire, etimologji Nga wikipedia shkëpusim një pjesë të shkurtër ku flitet për iIlirët  luftrat e tyre, pjesmarje të gjerë madje dhe ndër beteja të tjera, në mesin e perandorive më të fuqishme kohore. Ilirët ishin luftëtarë të njohur, sipas burimeve të lashta. Ata ishin të njohur si mjeshtër të kualifikuar dhe ndërtuesit e anijeve […]

Et, etni, etnike / – Ethnikí ?

Et, etni, etnike / – Ethnikí ? Vihet re fare thjeshtë, qartë kemi të bëjmë me fjalën e njohur dhe më të pastër shqipe;  Et – Etër,  At, Ati ynë,  At – Atdhe, ashtu si Mëm – Mëmëdhe, Shqipëria Etnike, Gjuha amtare e saj- shqipe! Çfar ndodh tek gjuhët e tjera vini re në tabelën e […]

Etimologji © 2018