Month: December 2016

Masakra e Hormovës dhe ushtarët e gjeneral Janullatos!

Masakra e Hormovës Më 29 Prill 1914, forcat e errëta greke  therën, vranë dhe masakruan 217 burra në Hormovë.  Arsyeja e vetme, zhdukja dhe largimi me çdo kusht i popullsisë myslimane nga trojet dhe vatanet e tyre. Për këtë qëllim, forcat e errëta greke, kishin kohë që ishin përgatitur dhe kishin krijuar disa njësi, të quajtura […]

Armènizimi i shqiptarëve të Kaukazit

Ndoshta është fakt i çuditshëm, por ekziston edhe një Shqipëri në Kaukaz dhe që ndërkombëtarisht njihet si “Caucasian Albania”. Albania Kaukaziane si shtet shtrihej në Kaukazin lindor, në territorin e Azerbajxhanit të sotëm, në Dagestanin jugor dhe në Gjeorgji. Në vitin 387 pas Krishtit, gjatë ndarjes së Armenisë në mes të Perandorisë Sasaniane dhe Perandorisë […]

Etimologji © 2018