Month: March 2017

Kur flet Kadareja

Psikoza mohuese shqiptare -sipas Kadaresë Kur flet Kadareja flet sinqeriteti i atdhedashurisë. Kur flet Kadareja flet “Ringjallja shqiptare” e doemosdoshme. Kur flet Kadareja …. duhet dëgjuar Kadarenë, dritën e mendjes së kombit: Rilindasit duhen lexuar e rilexuar gjithmonë, sidomos në kohëra të vështira. Duke i shfletuar tani, shikojmë se përveç shqetësimit të tyre themelor: çlirimit […]

Unë, këtë ujë nuk do ta pi kurrë!

Unë atë ujë nuk do ta pi kurrë! Desha të bëj një ndryshim në mënyrën e të shkruarit dhe të fus edhe mak menquri të odav të burrav: I kishte porositë hyzmetqaret që t`ia sillnin ujin e pijes nga nji katun tjetër mas bjeshke. U hap fjala që hoxha koka tranu` dhe nuk po e […]

Etimologji © 2018