Month: May 2017

Etruskët – Shqipja – gjuha amtare e tyre – Deshifrim

Etruskët – Shqipja – gjuha amtare e tyre Phersu dhe viktima e tij Përshkrimi më i vjetër i luftimeve funerale është e mbledhur në Iliada e Homerit, Kënga: XXIII, në të cilën poeti, rreth 700 pes  përshkruan lojëra të organizuara nga Akili në nder të mikut të tij Patroclus.  Phersu në luftë në varrin e dëshirave […]

Ne nuk jemi të Kaukazit, kjo është shpifje armiqësore.

 Ne nuk jemi të Kaukazit, kjo është shpifje armiqësore. Më vjen keq për sjelljen jo të denjë të disa personaliteteve  fetare ,politike dhe historiane të botës së sotme shqiptare, të cilët ne vend se të ndihmojnë në çështjen tonë ata shkarkojnë urrejtje , mos besim dhe defetizëm. Këtu duhet të dini që  armiqtë e shqiptarëve […]

Etimologji © 2018