Month: June 2017

  Duart e arta të Frederik Stamatit

       Duart e arta të Frederik Stamatit Sa e njofim Frederik Stamati, mjeshtrin e konservimit të objekteve historike? Frederik Stamati i cili ka restauruar mbi 20 mijë objekte muzeale thotë: “28 Nëntori për mua është njësoj si edhe për të gjithë shqiptarët, Pavarësia. Por fati e ka dashur që të kem edhe disa lidhje familjare […]

Motivet autentike tek qilimat shqiptare – Nga Anila Zajmi Katanolli

“Motivet autentike tek qilimat shqiptare” Nga Anila Zajmi Katanolli Shtysa dhe frymëzimi për një hulumtum më të thellë në lidhje me motivet e qilimave autetntikë shqiptarë e ka zanafillën kohë më parë. Albumi “Qilimat Shqiptare” i vitit 1964, për modelet e shtrojeve shqiptare, brenda Republikës së Shqipërisë, me autor studiuesin Rrok Zoizi, më ka inspiruar […]

Etimologji © 2018