Month: July 2017

PALEOLITIKU I PARË DHE EVOLUIMI I NJERIUT NËPËR EVROPË (I)

Brahim Ibish AVDYLI: PALEOLITIKU I PARË DHE EVOLUIMI I NJERIUT  NËPËR EVROPË (I) (Nga mediat elektronike dhe veprat) Shkencëtarët gjermanë të Universitetit të Mynihut mendojnë se miliona vite p.e.s., një ngjarrje e rrallë kozmike e shpërthimit yjor, ka ndikuar më së shumti në planetin tonë, ku janë zhvilluar ndriçime të jashtëzakonshme në këtë planet, duke shkëlqyer […]

Stambolli  dhe Moska e krijuan Malin  e  Zi nga shqiptarët

Stambolli  dhe Moska e krijuan Malin  e  Zi nga shqiptarët   Nga Fahri Xharra Sipas të dhënave dhe artefakteve të mëshefura me qëllime të caktuara ,e të cilat po dalin në shesh përditë e më tepër ,ne ishim ata që e mbollëm qytetërimin. Ne ishim ata që Evropës ia dhamë Evropën. Por, neve pushtuesit na […]

Etimologji © 2018