O shqiptar i pandershëm, largohu nga ne !

Printo
O shqiptar i pandershëm, largohu nga ne !

(përgjegje në shumë mallkime dhe sharje, që në pavetëdije ia adresojnë fajet  Europës duke e harruar të mëndojmë se a jemi të denjë për më shumë)

Por sot .. E harrojmë ne vetveten se çfarë jemi ?

A mos është vet shqiptari  fajtori për vetvetën ?

Ka qenë kjo Europë që, mes plot hezitimesh, interesash e lojrash egoiste, i dha dum punës që të shquajë në fillim të shekullit të shkuar një komb shqiptar, dhe duhet thënë se ka qenë një kuturisje alkimistësh të shquaje kombin tek një popullsi e shkërrmoqur mbi bazë feje, tradite, rajonesh (shyqyr që kishim gjuhën e përbashkët!), dhe të zvetënuar e të molisur prej pushtimit disashekullor otoman.

Dhe është po kjo Europë (kuptohet, me atë vendin jo europian, që është USA) që ra dakord t’i bëjë “qokën” e madhe kombit shqiptar në fund të të njëjtit shekull, t’u japë lirinë e pavarësinë shqiptarëve të Kosovës, gjë e papërfytyrueshme të arrihej në ndonjë mënyrë tjetër. Dhe është po kjo që e ka bërë mendjen top për të na marrë në gjirin e vet, ndonëse ne të gjithë e dimë se jemi frikshmërisht larg).(Mustafa Nano)

Po a nuk ishte kjo Europë {së bashku me USA-në} që e bëri shtetin e dytë shqiptar ?

A mos jemi ne, ata që nuk dijmë shtet-formim? Apo vetëm e kemi që ta ribindim Europën për atë që thoshte Serbia për ne?

E pa mundur të na kuptojë bota ! Ne e duam trupin ne Europë e kokën në Azi. Ne krijojmë identitete të pa qena, në i mbushim tlinat në rast sulmi e ne krokasim si bretkocat në kohën e shumzimit.

  • Si mendojmë që të jemi krenar ballë Europës, kur neve e hamë vetë grurin e mykur të Serbisë; si të rrisim besueshmërinë në Europë kur ne vet e vjedhim bankën shtetrore?
  • Si të rrisim dashurinë e tjetrit kur ne sa mundemi e shpojmë qiellin me kisha dhe xhamia ?
  • Si mund të pres që të na dojë Europa, kur ne i prodhojmë diplomat me kg?
  • Si të ketë besim në gjygjësine tonë kur ne dijmë shumë marifete e të mbrapshta ?

Prandaj  ju shqiptar të pandershëm, ju: “Në emër të Zotit largohuni! Hiqmuni shpejt nga sytë! Qërohuni këtej ju skllevër të vesit!  
Ka ardhur koha për mua t’i jap fund qëndrimit tuaj në këtë vend, që ju e keni turpëruar duke treguar përbuzje për të gjitha virtytet dhe e keni njollosur me të gjitha veset tuaja!
Ju jeni një tufë përçarësish dhe armiq të çdo fati  të mirë. Ju jeni një bandë mjerane mercenarësh, që do ta shisnit vendin tuaj si Esau për një lugë çorbë e njëlloj si Juda do ta tradhtonit Zotin tuaj për tridhjetë aspra.
A ju ka mbetur më juve ndonjë thërrime virtyti?
A ka mbetur ndonjë ves që ju të mos e keni?
Ju nuk keni më shumë fe se kali!
Paraja është Zoti juaj. Kush prej jush nuk e ka shitur ndërgjegjen për mitë?

 

Ju jeni bërë të urrejtshëm e të padurueshëm për të gjithë kombin! Ju ishit dërguar këtu nga populli për të lehtësuar fatkeqësitë e tij, por u kthyet ju vetë në fatkeqësinë e tij më të madhe! Ndaj dhe vendi juaj më bën thirrje ta pastroj këtë stallë të Augjisë, duke i dhënë fund një periudhe të procedurave tuaja të padrejta .. Ndaj dhe po ju lutem që për të shpëtuar lëkurën, të largoheni  menjëherë nga ky vend të çoheni e të dilni jashtë, ikni sa më parë! Hiqmuni shpejt nga sytë! Qërohuni këtej ju skllevër të vesit! Shporruni! Hiqeni andej atë spektër vezullues dhe mbyllini dyert! Në emër të Zotit, largohuni!   (Oliver Cromwell )

 

 

Fahri Xharra
Gjakovë 08/20/2017
Updated: August 20, 2017 — 1:32 pm

Lini një koment

Etimologji © 2018