Month: September 2017

Rreth 85 fjalë shkëputur prej fjalorit të rrënjëve PIE -shkronja ‘B’- ato flasin shqip

Rreth 85 fjalë shkëputur prej fjalorit të rrënjëve PIE -shkronja ‘B’- ato flasin shqip ( – a ā b d e g ĝ h i k l m n o p r s t u w y Proto-Indo-European dictionary – b    Word IPA/Transliteration Meaning Symbol sequence b(e)u- owl  Buf b(h)(o)mb(h)- mudded noise B’umb; bombë b(h)eĝh without beĝhè; pa/gjë  [χωρίς] baba- babble bē bē; ll’ab; murmurit badyos (yellow) brown ? b=v vedios; verdhios baitéhₐ- cloak bajteh; mbajtse; mbulesë bak- […]

Rreth 85 fjalë të shkëputura prej fjalorit PIE -shkronja ‘B’- ato flasin shqip

Rreth 85 fjalë të shkëputura prej fjalorit PIE -shkronja ‘B’- ato flasin shqip ( – a ā b d e g ĝ h i k l m n o p r s t u w y Proto-Indo-European dictionary – b    Word IPA/Transliteration Meaning Symbol sequence b(e)u- owl  Buf b(h)(o)mb(h)- mudded noise B’umb; bombë b(h)eĝh without beĝhè; pa/gjë  [χωρίς] baba- babble bē bē; ll’ab; murmurit badyos (yellow) brown ? b=v vedios; verdhios baitéhₐ- cloak bajteh; mbajtse; mbulesë bak- […]

Gazetarët që i shkruan letër Enverit: “Po kalbëzon dhe po vret Shqipërinë”

Gazetarët që i shkruan letër Enverit: Po kalbëzon dhe po vret Shqipërinë Edhe pse në kohën e komunizmit, mediat e pakta që ekzistonin ishin totalisht të censuruara dhe të kontrolluara nga shteti diktatorial, pati edhe nga ata gazetarë që guxuan të thonin të vërteten. Kjo u kushtoi shtrenjtë! E paguan me jetë ne tyre. Dy […]

Etimologji © 2018