Month: October 2017

Mëvetësia e Kishës Ortodokse Shqiptare

Kisha shqiptare në SH. B. A. Kisha e Shën Kollit në South Bridge, Massachusett të SH.B.A. Në librin “Libri Memorial i Kishës Shqiptare Shenjt Kolli”, botuar nga shqiptarët e Amerikës, bëhet fjalë për ngritjen e së parës kishë kombëtare në atë vend më 1912, atë të Shën Kollit (South Bridge, Massachusett). Bie në sy se […]

MISTERET E PERKRENARES ILIRE TE JANINES – BESIM DERVISHI

MISTERET E PERKRENARES ILIRE TE JANINES BESIM DERVISHI Ne vitin 1977 arkeologet greke zbuluan afer Janines nje perkrenare ilire te cilen ata ne menyre te rafinuar e quajten ” te tipit ilire”. Me togfjalshin ”e tipit ilire” fshiheshin dhe mbylleshin shume gjera. E para nuk thuhej qe kjo perkrenare ishte thjeshte nje perkrenare ilire, por […]

Etimologji © 2018