Month: November 2017

LIRIKU, FENIKS QË SHTEGTON NËPËR KOHË

LIRIKU, FENIKS QË SHTEGTON NËPËR KOHË   Prend BUZHALA LIRIKU, FENIKS QË SHTEGTON NËPËR KOHË (Brahim Avdyli: “Arena e dhembjeve”, poezi, SHB “Meshari”, Prishtinë 2017) Poeti Brahim Avdyli e ka profilizuar individualitetin e tij lirik qe disa dekada. Ai, duke shtegtuar kësisoj, nga libri në libër, duke profilizuar lirikun që poezinë e ka fjalë shpirti, […]

Gjuha thrake dhe ajo shqipe

  The Thracian word ketri      Word ketri Meaning four  = “katër” në gjuhën shqipe See also Phrygian: *ΔΙΘΥΡ ‘four’ Phrygian: *ΘΙΔΡΑ- ‘four’      The Thracian word kalas Word kalas = kala në gjuhën shqipe Meaning district, border region     The Thracian word suchis Word suchis  = cuca në gjuhën shqipe/ dialekti geg, Vajzë Meaning girl Other words […]

Etimologji © 2018