Month: December 2017

Epoka që po e kalojmë para gjyqit të ndërgjegjes shqiptare

Epoka që po e kalojmë para gjyqit të ndërgjegjes shqiptare Shkruan  Fahri Xharra Ndërgjegjja  shqiptare duhet të  ve gishtin në kokë e të pyet vetveten se ku është  . Ndërgjegjja shqiptare duhet që të grushtojë dhe shkelmojë  shkatërruesit e moralit të nëpërkëmbur kombëtar. Ndërgjegjja shqiptare duhet një herë e përgjithmonë t`i  thotë STOP thyerjes së […]

DARDANIA APO SUPERFUQIA E QYTETERIMIT EUROPIAN

DARDANIA APO SUPËRFUQIA E QYTETËRIMIT EUROPIAN   JUSUF BUXHOVI·30.12.2017 Jusuf Buxhovit : “Kosova”I-V. Botues “Faik Konica” dhe “Jalifat Publishing”, 2015. (Një vështrim rreth vëllimit të parë “Kosova – Antika”) Nga AGRON JAHA.   Shkrimtari dhe studiuesi Jusuf Buxhovi ka shënuar me veprën e tij kapitale ‘Kosova’ vërtet një kthesë në historiografinë shqiptare. Kjo kthesë ka […]

Shtetndërtimi përmes protagonizmit, Kosovën, mund ta lë me “gishta në gojë”!

Shtetndërtimi përmes protagonizmit, Kosovën, mund ta lë me “gishta në gojë”! 1. Është tejet joserioze që gjitha qeveritë tona të deritanishme, ende manipulojnë rrezikshëm me tema të “brendshme”, ndërkaq, po të shihni ngjarjet dhe zhvillimet aktuale në rajonin e Ballkanit Perëndimor, ju kuptoni se janë duke ndodhur lëvizje e kërcënime evidente planimetrike, dhe tejet të […]

Etimologji © 2018