Month: January 2018

Idhomen Jovan Kosturi  e përzuri kundershtarin e Autoqefalise  Ortodokse Shqiptare më 1922

  Idhomen Jovan Kosturi e përzuri kundershtarin e Autoqefalise  Ortodokse Shqiptare më 1922   Idhomen Jovan Kosturi gjithnjë sipas këndvështrimit në kuadrin patriotik del se ka mbajtur gjithnjë një qëndrim kritik parimor gjithnjë në shërbim të atdheut dhe se vetë qëndrim i tij si Fanolist e radhitë atë në njerëzit e penës e të pushkës. Idhomen […]

Perëndimi, atje ku lind dielli i shqiptarëve – Nga Fahri Xharra

Perëndimi, atje ku lind dielli i shqiptarëve Përfundimisht duhet të bindemi në ato fjalë sa t`ëmbla aq edhe shpirtbardha, këshilluese dhe dashamirëse kombëtare të Naimit, se për shqiptarët dielli lindë në perëndim. Jemi dëshmitarë, sidomos ne të Kosovës dhe viseve tjera  shqiptare të ish – Jugosllavisë se e kishim një periudhë të shkurtë kohore 1968-1981 […]

Çnjerëzimi i harruar i femrave të Kosovës

  Çnjerëzimi i harruar i femrave të Kosovës Çnjerëzimi i harruar i femrave të Kosovës  Nga Fahri Xharra, Gjakovë 2012 “Shqipja e vjetër, si të parandiente një gjëmë të ardhshme, për përdhunimin e femrës e krijoi fjalën dyfish të rëndë “çnjerëzimi” (Kështu thotë Kadare tek shkrimi i tij “Mbi krimin në Ballkan”). Dramën e grave […]

Etimologji © 2018