Kushtuar prindërve – Poezi – Nga Mirgjin Frasheri

Printo

Në kujtim të prindërve – Poezi nga Mirgjin Frashëri

Në kujtim të prindërve – Poezi nga Mirgjin Frasheri

Ne kujtim te prinderve
Keto vargje qe po shkruaj
Prinderve po ja kushtoj
Por nje gje vetem te dini
Jane simbol i nje kujtimi
Se si nena me babane
Per origjine Frasherin kane
Shume vite kane kaluar
Kane vdekur dhe s’jetojne
Ne shpirt e ndjej perhere
Sikur te ngjallen dhe njehere
Dote ndjeheshin te gezuar
Kur te me kishin shikuar
Me femije te martuar
Qe kane lindur dhe jane shtuar
Fotografine jam duke pare
Ndjehemi per ta krenare
Qe trungu jone familjar
Nga ato rrenje ka dale
Kur dhe ne tu veme prane
Ato rrenje nga kemi dale
Asnjehere s’do kene te thare
Sepse jane rrenje te saj fare
Ku mbiu dhe lulezoi
Rilindja jone Kombetare
Duke ndjere i nderuar
Perhulem perballe tyre
Me gjithe respektin e merituar

Mirgjin Frashëri

Updated: March 20, 2018 — 7:29 pm

Lini një koment

Etimologji © 2018