Category: Dossier

Bamirës Anastas Lakce që i dhuroi krejt pasurinë e tij popullit të Korçës

Nga Klara Çelo    Bamirësi korçar Anastas Lakce që dhuroi krejt pasurinë e tij popullit të Korçës , zhvillimit të arsimit dhe jetës sociale, si edhe ndërtimit të Kishes madhështore të Shen Gjergjit etj … , Anastas Lakce personalitet me vlerë morale i qytetarisë korçare dhe krejt asaj shqiptare , për shkaqe të njohura historike […]

Kryehirësia e tij, Imzot Kristofor Kisi, Kryepiskop i Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë.

Kristofor Kisi, ky Kryepeshkop i harruar dhe misteri i vdekjes së kimistit të shquar Date: 12 April, 2015 Nga Ylli Pata   Një ditë jo të zakontë qershori, një person i dërguar në Tiranë nga Fan Noli (është ende mister mbi identitetin e tij) ndodhej në hotel “Dajti”. Kishte lënë orar në pasdite për të […]

Etimologji © 2018