Category: Etimologji

Fjala “i/e bukur” e gjuhës shqipe, etimologji

Fjala “i/e bukur” e gjuhës shqipe, etimologji. Rrezatim energjie, pozitivitet, dashuri, optimizëm, bujari, dashamirësi, besnikëri, çiltërsi, maturi – inteligjencë, e tek e fundit “pjekuri” – kjo është ajo që gjithëkush prej nesh, endëron të jetë në jetë, kjo është më e bukura, “bukuria” – vet. Kush pra mundet të jetë ky “idhull” elitë, kaq “i […]

Folja “A” e gjuhës shqipe, vlera pozitive e saj.

Folja “A” e gjuhës shqipe, vlera pozitive e patjetërsueshme saj. Në mbështetje të studimit të mëparshëm dhe fuqisë hyjnore të foljes së shqipes së lashtë e dialektit geg dhe atij dardan: A = ashtë, oshtë, èshtë, po sjellim një shembull krejt të qartë; ashiqare, kjo një fjalë greke ku deklarohet me etimologji të pasigurt nga vet studiuesit e […]

Folja “A” e gjuhës shqipe, vlera pozitive e patjetërsueshme e saj.

Folja “A” e gjuhës shqipe, vlera pozitive e patjetërsueshme e saj. Në mbështetje të studimit të mëparshëm dhe fuqisë hyjnore të foljes së shqipes së lashtë e dialektit geg dhe atij dardan: A = ashtë, oshtë, èshtë, po sjellim një shembull krejt të qartë; ashiqare, kjo një fjalë greke ku deklarohet me etimologji të pasigurt […]

Etimologji © 2018