Category: Lajme

Kush na largon nga Europa – Shkruan Fahri Xharra

Kush na largon nga Europa Shkruan Fahri Xharra (Tmerri nuk ka të ndalur në Luginën e Preshevës, atje po vazhdon ç’kombëtarizimi i fëmijëve shqiptar duke i arabizuar qysh në moshë të re. Në Preshevë fëmijët shqiptarë fillojnë të mësojnë për fenë qysh në klasë të parë. Përveç mësimit për Islamin ata mësojnë edhe praktikimin e […]

Risi në transmetimet satelitore të RTSH

Risi në transmetimet satelitore të RTSH Radio Televizioni Shqiptar, i pari televizion në Shqipëri që ka nisur transmetimet satelitore prej 15 Nëntorit të vitit 1993, vjen me një risi tjetër për të gjithë shqiptarët kudo ku ata jetojnë. RTSH transmeton tani në satelit një buqete prej gjashtë kanalesh televizive dhe katër kanale radio, të gjitha […]

RINGRITJA: Shfuqizimi i Vendimit t’kshillit t’minsitrave t’Republikes se Shqypnis’, dat’ 13 Dhjetor 2017

RINGRITJA Shfuqizimi i Vendimit t’kshiilit t’minsitrave t’Republikes se Shqypnis’, dat’ 13 Dhjetor 2017, asht’ kerkesa e rradhes e depozitume n’formen e emailit dhe dorazi sot n’gjykaten kushtetuse t’Republiks’ se Shqypnis’…. Pertej ksaj kerkese zyrtare nga levizja politike panshqyptare e diaspores PELLAZGJIA, paraqesim shqetsimin mbarkombtar t’vendim’marrjeve arbitrare n’eminin e institucioneve tona prej metjeve rrotulluse pushtuse sui-generis […]

Shqipëria dhe shqiptarët në gjumë 2000 vjeçar

Mathieu Aref Paris, Ile-de-France, France ·  Që nga fëmijëria ime dhe gjithë jetën time jam rebeluar kundër padrejtësisë, abuzimit të të gjitha llojeve, paragjykimeve, hipokrizisë, ideologjive të demshme ose irracionale, egoizmit, xhelozisë dhe çdo gjë që dëmton dinjitetin njerëzor. Kjo është e verifikueshme në mesin e shoqërisë sime dhe nga të gjithë ata që më njohin […]

Etimologji © 2018