Category: Poezi

Kryqëzata e paqes – Poezi- Nga Luan Kalana

Kryqëzata e paqes – Poezi- Nga Luan Kalana Kryqëzata e paqes – Poezi- Nga Luan Kalana   Kryqëzata e Paqes-emigranteve Ne ushtarë të Kryqëzates te Emigrantëve, për kafshatë dhe Paqe,kemi pushtuar Botën, nuk plaçkitim,por kështjella ndërtojmë, gjakun dhe eshtrat lemë, për të “pangopurit”! … Thesaret dhe arin e vjedhin të pasurit, per ne s’mbeten as […]

Brahim AVDYLI: “Xhevahiret e një shpirti të trazuar”- Nga Kujtim Mateli

Brahim AVDYLI: Xhevahiret e një shpirti të trazuar Përkitazi me librin poetik të Kujtim Matelit, „Qetësojmë shpirtin e trazuar“, EMAL, Tiranë 2017.   Kujtim Matelin e kujtojmë që moti, qoftë nga librat e Dodonës, qoftë nga poezitë e tij, qoftë nga gazeta përmetare “Dëshnica”. Si intelektual i veçantë e shohim të priret nga ndjenjat e […]

Etimologji © 2018