Category: Speciale

APEL GAZETARËVE

APEL GAZETARËVE: 1. Gazetarë (të mirëfilltë!): Për të mirën e Kosovës, është koha të ikni, nga skllavërimi dhe poshtërimi i “bossave, mediatiko-politikë”! 2. Logjika e PRIVIMIT të shumicës së komunitetit Tuaj, nga: – MUNDËSIA, e lidhjes së kontratave të punës, ku Ju trajtojnë si “skllevër” digjital; – DALJA, e istikamave militante klanore; – E DREJTA, […]

  Duart e arta të Frederik Stamatit

       Duart e arta të Frederik Stamatit Sa e njofim Frederik Stamati, mjeshtrin e konservimit të objekteve historike? Frederik Stamati i cili ka restauruar mbi 20 mijë objekte muzeale thotë: “28 Nëntori për mua është njësoj si edhe për të gjithë shqiptarët, Pavarësia. Por fati e ka dashur që të kem edhe disa lidhje familjare […]

“Paskajorja” sot, e mbetur ndërmjet “gegut” dhe “toskut”

Kastriot Melyshi Shumë e përfolura “Paskajore” sot, e mbetur ndërmjet “gegut” dhe “toskut”, duke i shërbyer këtyre dy zotërinjëve, ka humbur plotësisht identitetin e saj. “Kurkush nuk mund t’i shërbejë dy zotërijve, pa ja pasur me hile njërit apo tjetrit”. J. Krisht. Duke mos qenë më Një dhe e Njëjta kudo e kurdoherë, ashtu siç i […]

Etimologji © 2018