Tag: Etruskët

Etruskët – Shqipja – gjuha amtare e tyre – Deshifrim

Etruskët – Shqipja – gjuha amtare e tyre Phersu dhe viktima e tij Përshkrimi më i vjetër i luftimeve funerale është e mbledhur në Iliada e Homerit, Kënga: XXIII, në të cilën poeti, rreth 700 pes  përshkruan lojëra të organizuara nga Akili në nder të mikut të tij Patroclus.  Phersu në luftë në varrin e dëshirave […]

Etimologji © 2018